Endonezya’da yaşanan olayda, yerel halkın uysal olduğuna inandığı kurtarılmış bir timsahın, yem vermek isteyen yaşlı bir adamı ısırdığı şok edici bir an yaşandı. Geçen hafta sel sularından kurtarılan ve “şanslı” olarak nitelendirilen timsah, yerel bir tema parkında ziyaretçilerin adak adaması için tutuluyordu. İsmi açıklanmayan yaşlı adam ve diğer turistler, timsahı görmek için parka gelmişlerdi.
Yaşlı adam, timsahın uysal olduğunu düşünerek yem vermek için elini uzattığında, yırtıcı hayvan aniden adamın kolunu kapıp onu suya çekti. Bu korkunç anlar Cimory Dairyland merkezinde yaşandı ve timsahın yaşlı adamı çenesinde sallayıp bırakması üzerine dehşete düşen ziyaretçilerin çığlık attığı görüldü. İtfaiyeciler Pazartesi akşamı Güney Sulawesi’de ciddi şekilde yaralanan yaşlı adamı hastaneye kaldırdı.
Görgü tanığı Siti Aisyah, “Dede timsaha yem vermek istediğinde ısırıldı. Sakinler hemen onu tahliye etti ve eli kötü yaralandığı için hastaneye kaldırıldı” dedi. Yerel itfaiye şefi Hasanuddin ise timsahın sel sularında yakalandığını ve Cimory turistik tesisinde tutulduğunu belirtti.
Yöneticiler, timsahı ziyaret eden yerel halkın bağış yapmasını umuyordu ancak şimdi hayvanın yaban hayatı çalışanları tarafından serbest bırakılmasına izin verdiler. Hasanuddin, “Vardığımızda sakinler olay yerinde toplanmıştı ve bizi kurbana yönlendirdi, bu yüzden tahliye süreci hızlı oldu. Aldığımız bilgiye göre bu timsah daha önce bir çöplük yakınında görülmüş ve karaya yumurta bırakmıştı. Bir dişi timsah varsa, muhtemelen etrafta hala pusuya yatan bir erkek timsah vardır” şeklinde konuştu.
Bu korkunç olay, Endonezya’da timsah saldırılarının arttığı bir dönemde yaşandı. Endonezya, 14 farklı tür timsaha ev sahipliği yapmakta ve bölgede gelişen iklim koşulları nedeniyle büyük ve saldırgan haliç timsahlarının popülasyonu oldukça fazla.
Doğa korumacıları, aşırı avlanmanın timsahların doğal besin kaynaklarını azaltması ve habitatlarının kaybı nedeniyle timsahların köylere daha yakın bölgelere sürüldüğünü belirtiyor. Gelişmekte olan ülkelerde eğitimsiz yerel halkın nehirleri yıkama ve ilkel balıkçılık için kullanması da timsah saldırılarının artmasında etkili olabiliyor. Bu nedenle timsahlar ile insanlar arasındaki çatışmaların önlenmesi için önlemler alınması önem taşımaktadır.