Sakarya’nın Karasu ilçesinin sahilinde ölü olarak bulunan deri sırtlı deniz kaplumbağası, soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı için büyük bir hayret yarattı. Bu devasa kaplumbağanın boyutu, görenleri şaşkına çevirdi.
Dünyanın en büyük sürüngenlerinden biri olan deri sırtlı deniz kaplumbağası, Pasifik, Atlas, Hint okyanusları ve Akdeniz’de yaşayan nadir bir türdür. Sakarya’nın Karasu ilçesi İhsaniye Mahallesi’nde sahil kenarında ölü olarak bulunan bu dev kaplumbağanın boyu 3 metreye kadar ulaşabilmekte ve kilosu 900 kilograma kadar çıkabilmektedir.
“Şampiyon kaplumbağa” olarak da bilinen deri sırtlı deniz kaplumbağası, okyanuslarda derin dalış yapabilen ve uzun mesafeleri kat edebilen bir tür olarak tanınıyor. Soyunun tükenme riskiyle karşı karşıya olan bu dev kaplumbağanın boyutu, insanları hayrete düşürüyor.
Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, bu nadir deniz kaplumbağasını sahilde bulan bir mahalle sakini ile yaşananları paylaştı. Bıçakcı, “Bu türü ne buralarda ne de Karadeniz’de daha önce görmemiştik. Yaklaşık iki metre boyunda. Bu dev kaplumbağanın buraya nasıl geldiği ise hala bir muamma. Siyah renkli ve farklı bir kabuğa sahip. Yetkililerin bu durum hakkında nasıl bir çalışma yapacakları konusunda ise bir bilgimiz yok” dedi. Mahalle sakini ise, “Sabah hayvan otlatmaya giderken sahile uğradım ve bu dev kaplumbağayla karşılaştım” şeklinde yaşadığı deneyimi anlattı.
Sakarya’nın Karasu ilçesinde sahil kenarına ölü olarak vuran dev deri sırtlı deniz kaplumbağasının görüntüleri, insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu olağanüstü varlığın bulunması, bölgede büyük bir heyecan yaratmış durumda.