2050’ye Kadar Yetişkinlerin Yarısından Fazlası Obez Olacak

featured

Uluslararası bir çalışmada, 200’den fazla ülkeden elde edilen verilere dayanarak araştırmacılar, obezitenin dünya genelinde en büyük sağlık sorunu haline geldiğini ortaya koydu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), aşırı kiloyu vücutta aşırı yağ birikmesi olarak tanımlarken, obeziteyi ise bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkması olarak açıklıyor.

1990’dan bu yana, dünya genelindeki yetişkin nüfusunun neredeyse yarısının aşırı kilolu ya da obez olduğu belirlendi. Bu oranın hem erkeklerde hem de kadınlarda iki katına çıktığı görüldü. Araştırmada ayrıca mevcut eğilimlerin devam etmesi durumunda, 2050’ye kadar aşırı kilolu ve obez yetişkinlerin oranının erkeklerde yüzde 57,4, kadınlarda ise yüzde 60,3 olabileceği öngörüldü. Özellikle çocuklar, gençler ve genç yetişkinler arasında obezitenin yüzde 121 artması bekleniyor ve obez gençlerin sayısının 2050’ye kadar 360 milyona ulaşması bekleniyor.

Araştırmada ayrıca 2050’ye kadar obezitenin en yaygın olarak Çin, Hindistan ve ABD’de görüleceği belirtildi. Çalışmanın sonuçları “The Lancet” dergisinde yayımlandı.

Bu çalışma, dünya genelinde obezitenin giderek artan bir sorun haline geldiğini göstermektedir. Obezite, sağlık sorunlarına yol açabilecek ciddi bir durumdur ve bu eğilimin devam etmesi durumunda daha fazla insan obezite ile mücadele etmek zorunda kalabilir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının ve düzenli egzersizin önemi vurgulanmalı ve obeziteye karşı önleyici önlemler alınmalıdır.

Göz Atın

Benzer Haberler

Bir Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yazar Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!